Nieuws

Woensdag 22/08/2018, 23:31

Nieuwe Antwerpse coöperatieve Bellerophon biedt oplossing voor kwetsbare huurders en kopers.

Antwerpen, 22 augustus 2018
Vandaag is de coöperatieve Bellerophon uit de startblokken geschoten. Het doel van deze onderneming is om kwetsbare huurders te helpen aan een huurwaarborg.
Rogier Barberien, de bezieler van het project legt uit:
“Personen die over een laag inkomen beschikken ondervinden heel wat problemen op de huurmarkt. Dit manifesteert zich oa bij het samenstellen van de huurwaarborg. De som die op tafel moeten worden gelegd is voor velen onhaalbaar waardoor een verhuurder niet geneigd is om het pand aan die persoon te verhuren. De alternatieven (zoals een ocmw waarborg) werken stigmatiserend en helpen de persoon in kwestie niet.”
Bellerophon biedt een waarborg aan zodat de personen in kwestie geld kunnen lenen bij de bank om de waarborg samen te stellen. In ruil krijgt de coöperatieve een vergoeding en betaalt de persoon de lening gestaag terug aan de bank. Het grote voordeel van dit systeem is dat de huurder anoniem en op een haalbare manier een huurwaarborg kan voorleggen. Om alles vlot te laten verlopen, plant Bellerophon samen te werken met verschillende actoren om de kwetsbare huurders mee te begeleiden.

Daarnaast biedt de onderneming ook waarborgen aan personen die hun eigen woning willen kopen. “Een eigen woning kopen is voor veel jongeren zonder ondersteuning van hun ouders niet meer mogelijk omwille van de stijgende vastgoedprijzen en strengere voorwaarden van de bank. Bellerophon wil met een waarborgsysteem een oplossing aanbieden zodat meer jongeren eigen woning kunnen verwerven.”

Om de doelstellingen van de organisatie te ondersteunen, is Bellerophon op zoek naar financiële middelen: “Personen die geïnteresseerd zijn kunnen de Bellerophon steunen door ofwel aandelen te kopen of wel een win-win lening aan te gaan. Voor de concrete voorwaarden verwijzen we naar onze website https://bellerophon.be/.”  Besluit Rogier.

Contactgegevens
website: https://bellerophon.be/
Contactpersoon: Rogier Barberien (gsm: 0472/337656 /e-mailadres: info@bellerophon.be)